Sockerfritt påskägg

Så här gjorde jag:

wpid-20140418_145931.jpg

Litteraturen först, såklart!

wpid-20140418_150923.jpg

Tre sorters gelégodisar gjorda av steviasaft. Grundreceptet är att man värmer 2 dl vatten med 1,5 msk gelantinpulver och låter det svalna cirka 10 minuter. Sedan tillsätter man valfri saft och karamellfärg som matchar smaken och häller i oljade isformar och låter stelna i kylskåp. Godiset med kokos på är en äppelmarmelad ur en av Anna Halléns kokböcker. Jag satte godisarna i små plastpåsar.

wpid-20140418_152244.jpg

Chokladdoppade mandlar och marsipanägg.

wpid-20140418_152950-1.jpgDessutom la jag i en jordgubbe och physalis, en fin påskkyckling, lite steviasötat choklad, små askar med torkad frukt och russin. Barnen blev helnöjda!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s