Fläskpannkaka, LCHF

wpid-20140307_165258-1.jpgEn återkommande favorit hos oss! Receptet har jag hittat i Dr Dahlqvists och Airams fina LCHF-kokbok.

Fläskpannkaka, LCHF

2 paket bacon

50 gram smör

8 ägg

1 1/2 dl grädde

250 g keso

150 gram fet mild ost, skuren i SMÅ tärningar

Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconet i bitar och strössla det i en långpanna. Klicka över smöret. Stek baconet i ugnen tills det fått bra färg och smöret bubblar ordentligt. Vispa under tiden ihop äggen och grädden och tillsätt keson. Ta ut plåten ur ugnen och strö över osten. Häll över äggblandningen och grädda tills pannkakan har fin färg. Servera som det smakar. Jag gillar smör och lite lingon. Barnen brukar äta steviasötad sylt eller färska bär, keso eller grädde, morötter och gurkstavar. Smaskens!

Annonser

En reaktion på ”Fläskpannkaka, LCHF

  1. Tack för inspiration!! 🙂 detta blir dagens middag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s