Prinsesstårta, LCHF

prinsesstårta bitFars dag betyder fika och äntligen har jag gjort det: bakat en prinsesstårta, LCHF-style. I lördags bakade jag bottnarna, kokade vaniljkrämen och gjorde marsipanen och i söndags monterade jag ihop mästerverket. Receptet är hämtat från fantastiska Jills mat Tårtan blev riktigt, riktigt god! Man hade kunnat hålla igen med sötningen, men det är härligt att kunna tillfredsställa även sockerätarna 🙂 Jag är säker på att pappa hade älskat den!

prinsesstårta vaniljkrämVaniljkrämen är helt galet god!

prinsesstårta topplock

Jag kommer aldrig mer att baka någon annan tårtbotten. Helt perfekt faktiskt.

prinsesstårta misslyckad sida

Jag lyckades dock inte kavla marsipanen så att jag täckte hela tårtan! Jag vet inte om det är mina kavlingsskills (mycket möjligt) eller vad, men nästa gång får jag göra lite mera marsipan. Men nöden är ju uppfinningarnas moder, så det var bara att börja improvisera.

prinsesstårta påbörjat fix

Marabous supertunnan nya 70-procentiga choklad fick dölja skavanken och så några hallon. De räckte dock inte runt, så jag fick låtsas att det var meningen… 🙂

prinsesstårta klar

Fin och god tårta till världens bästa make och pappa och till ett av mina störst fans: svärfar. Han tycker att jag kan börja sälja nyttigt fikabröd ❤

Annonser

2 reaktioner på ”Prinsesstårta, LCHF

  1. Så himla tjusig!! 😀

  2. Ser ljuvligt god ut! Ska verkligen testa det här receptet.
    Kram Kim 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s