Retorik, äppelpaj och visselpipor 

Jag och 6b har påbörjat ett litet projekt som jag tänker ska synas på bloggen. Varje fredag ska vi utvärdera veckan och titta efter extra intressanta lärtillfällen. Den här veckan har eleverna individuellt skrivit om ett lärtillfällen och jag sammanställer det här i bloggen. Framöver tänker vi oss att någon eller några elever kan vara gästbloggare och skriva egna inlägg. Spännande va!

I veckan som gick är det några lärtillfällen som flera i klassen vill lyfta fram. Det är när de bakade äppelpaj på hemkunskapen, när de tillverkade visselpipor på tekniken  (även fast många skar sig :)) och när de höll reklamtal på svenskan. Några har också beskrivit hur de fått lära sig nya ord i tyska, franska och spanska.

Målet med reklamtalet var att alla skulle prata i helklass och framföra ett förberett minital med intresseväckande inledning, argument, bemöta motargument och få till en uppmaning i slutet.  Det var också viktigt att utmana sig själv. Vi fick höra tal om hockeyklubbor, hundar, Nocco, pizza, att gå på hockey, se Sveriges match mot Italien, snowboard, Youtube, gå på bio, kolla på serier, fotboll och Marabou. Alla talade inför grupp och alla utmanade sig själva! Klassen visade också stor mognad när de lyssnade.

Så det är stolta elever som talat inför helklass, bakat äppelpaj och tillverkat visselpipor, som nu tar välförtjänt helg!

Annonser

En reaktion på ”Retorik, äppelpaj och visselpipor 

  1. Härliga lärorika tillfällen 😀👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s