800 gram blandfärs
2 ägg
1 burk fetaost i vitlök och persilja
rejält med färsk finhackad persilja
salt och peppar
Mosa fetaosten lite hjälpligt och blanda sedan ihop alla ingredienser. Forma till biffar och bryn i smör i omgångar. Lägg biffarna i en stekgryta och låt dem bli färdiga där. Vispa ur pannan med grädde mellan varje stekomgång och slå såsen över biffarna. Smaka av gräddsåsen när du är klar. Jag tillsatte lite soja och en slatt Cantadou vitlöksost. Såsen blev sjukt god, men jag överlät den till barnen eftersom jag kör strikt 🙂
Här finns receptet på beasmör.
Chilispenat
1 paket frusen bladspenat
smör
salt, vitpeppar, chiliflakes
Tillaga spenaten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av. Fräs den i smör tills vattnet är borta. Salta och peppra. Strö över chiliflakes vid serveringen. Ett toppentillbehör! Kolhydratsnålt och gott!
Servera gärna med ruccola och oliver.